TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
LET3: ''Svaki naš nastup je jedna mala predstava''
Osim s Remi, na pakračkom Exitu, kako su od milja Pakračani nazvali koncerte koji su 28. lipnja probudili planinarsko izletište na Omanovcu, popričasmo i s pjevačem Leta 3, Zoranom Prodanovićem Prljom.

Otkud vam inspiracija za kostime?
Želimo biti malo drukčiji. Volimo ponudit publici nešto više od golog casuala.

Jeste li razmišljali o pokretanju vlastite modne linije?
To već jesmo. Mislim da se naš utjecaj na modu naveliko osjeća.

Budući da veoma držite do scenskog nastupa i drame, te već imate iskustva s predstavama, razmišljate li o otvorenju kakvog kazališta?
Upravo sada primam neke ponude, ali teško je to sve uskladiti. Svaki naš nastup je jedna mala predstava.

Mislite bi da bi bilo bolje da umjesto Gotovčeve opere djecu pod glazbenim uče pjevati vašeg "Era s onog svijeta"?

To nije naša pjesma, to je naše viđenje te kompozicije. Ne znam, mislim da je original original i da je bolje učiti o njemu. Ne bih se toliko duboko uvaljivao pa da kažem da je naše bolje od originala Jakova Gotovca jer to bi bilo stvarno malo bezobrazno.

Najluđa stvar koju je neki obožavatelj napravio na vašem koncert ili kakva luda stvar koju ste vi napravili na vlastitom koncertu?

Mi smo pred publikom svašta radili. Stvarno svašta i bilo je zanimljivih situacija.

A najluđi koncert?
Najluđi koncert? Pa mislim da će to biti ovo večeras.

Ma to nam samo laskate.
Nije laskanje. Samo ne želim sam sebe omeđiti da sam već imao najluđi koncert.

Odgovara li vam lokacija večerašnjeg koncerta? Kako vam se sviđa?
Prekrasno je. Zaista. Ovo je jedan ambijent koji je svjetski jak i ja bih volio da se na ovom prostoru češće događaju ovakve stvari i da Pakrac i cijela ova sredina nekako shvate da je ovo ovdje jedan potencijal. Ali ne da to daju nekom tajkunu u ruke pa da on tu napravi snowboard staze i pizdarije nego bi to trebalo biti na jednom kulturnom nivou, za mlade pa i za starije i neka se tu održi i lijepa opera, a i ovakav koncert.

Kako doživljavate uvrede i bezobrazne komentare na račun vaših specifičnih nastupa? Negdje smo pročitali komentar "Radi li se o grupi neuračunljivih građana ili o uvjerljivim rokerima?" Što mislite o tome?

Mi bismo bili najnesretniji da naše djelovanje ne izazove nikakav efekt, tako da mislim da sve to što izaziva neke takve oprečne reakcije ima vrijednost. Kada baciš kamen u vodu on napravi valove. Pa makar i male. Kada bacim kamen želim da se čuje da je pao.

Postoji li bend na današnjoj hrvatskoj glazbenoj sceni koji bi vam možda bio favorit? Koji bi vas možda mogao zamijeniti?
Teško pitanje. Ja volim tu scenu i sa svim tim bendovima se susrećemo na raznim festivalima i sa svima smo u dobrim odnosima. Ali glupo je tražiti našeg nasljednika. Mislim da svi oni imaju snage da, ako budu dovoljno dobri, uporni i vrijedni, zacementiraju neki svoj status i da kasnije, jednog dana netko njih pita ovo isto pitanje.

Kroz vašu karijeru se neprestano provlače motivi vagine i falusa. Objašnjenje? Je li to samo da se uzburka javnost?
Nema, nema. Nema veze s tim.

Jeste li dobivali nemoralne ponude od pripadnica ženskog spola? Ili možda čak i muškog?
Nikada.

A „Babin kurac“?
Prekrasna stvar. (smijeh)

Često vas publika na bis doziva riječima „riječke pičke“…

Pa kad jesmo.

Mislite li da riječka scena, koja je izrodila mnogo bendova, može i dalje opstati ili je to vrijeme prošlo?
Može, samo su previše razmaženi. Pokazali smo im jedan nivo. Sad, neki seru da mi ne valjamo, a zapravo se boje jer smo jaki za njihov nivo, a drugi… Ma, mi Rijeku volimo, grad i riječku scenu. Ima odličnih bendova i bit će sve pet.

Ovo pod Omanovcem je srpsko selo. Hoćete li večeras pjesme s vašeg posljednjeg albuma "Bombardiranje Srbije i Čačka" pjevati s posebnim žarom?

Znam ja to sve. Meni je otac odavde i upoznat sam s cijelom situacijom. Po meni je to suludo što se događa.

Znači protiv ste međurasnih, međunacionalnih i inih…

Normalno da sam protiv! Protiv svih tih „među“ sam. Osim jebanja sam protiv svega. Pa nisam lud čovjek. Neću bit za to da netko nekome spali selo. Pa nisam bolestan.

Pripremile: Lana Ljevaković i Ivana Mađaroši

** Ispričavamo se zbog toga što sa objavom intervjua kasnimo gotovo tri tjedna nakon što su održani, no odabir i upis na fakultete je ovaj put vašim novinarkama bio prioritet. :-)Postavljeno 17.07.2008. by Ivana Mađaroši
Broj otvaranja:5065
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.