TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Sve u zlato
Kako bi Vam prezentirali zanimljive sportove na naem podruju o kojima se malo toga zna, odluili smo posjetiti dananji trening Streliarskog kluba Kuna, koji na podruju Pakraca aktivno djeluje od svibnja ove godine. Jedan je od 45 registriranih klubova ovog uzbudljivog sporta na podruju Republike Hrvatske, koji se takmie na 55 turnira tokom godine. lanovi, koji treniraju dva puta tjedno u dvoritu Stare kole, do danas su ostvarili hvale vrijedne rezultate, ime zauzimaju i vrlo visoka mjesta na pojedinanim tablicama, od kojih svakako treba istaknuti Tomislava Nemeta i Josipa Voninu, koji su trenutno etvrti, Zorana Petrovia 16., Damira Maroevia 22., te Darka Tomaevia na 30. mjestu, unutar svojih kategorija.

Tomislav Nemet, ujedno i predsjednik ovog kluba, takmiar je u kategoriji veterana tradicionalnog luka, dok se ostali lanovi takmie u veteranskoj i seniorskoj kategoriji golog luka, odnosno luka bez nišana.

Da za ovaj sport godine nisu vane govori i podatak o samim takmiarskim kategorijama koje kreu s onom za djevojice i djeake do 10 godina starosti, te kroz kadete, juniore i seniore dolazi do kategorije veterana, odnosno takmiara starijih od 50 godina.

Osim disciplina u kojima se u nas naješe streliari natjeu (metnopoljsko i 3D streliarstvo), FITA (Meunarodna streliarska federacija) takoer njeguje discipline Flight (natjecanje u najdaljem letu strijele) ili Clout (meta je krug promjera 15 m, iscrtan na zemlji sa zastavicom u sredini koji se gaa parabolinom putanjom strijele sa 165 mudaljenosti).

Ponosno istiui svoja odlija ostvarena na dosadašnjim takmienjima, lanovima je velika elja ukljuivanje mladih lanova u klub, kako bi se dobri rezultati nastavili ubudue i u niim takmiarskim kategorijama, te da svoja znanja mogu prenijeti i na mlae generacije.


Iskuati svoju sposobnost u ovom sportu preporuili bi svima. Ovaj zanimljiv i vrlo atraktivan sport moete okuati bez ikakvih obveza ukoliko posjetite jedan od treninga koji se odravaju u dvoritu Stare kole, ponedjeljkom i petkom od 15 sati, a za to e Vam biti na raspolaganju oprema koju posjeduje klub. Vjerujemo da Vam zanimljivosti u ovom sportu nee nedostajati, pokuavajui, kako i sam pozdrav streliara kae, pogoditi SVE U ZLATO!

Izvor: stoperica.com

Postavljeno 21.11.2009. by Dejan Ilii
Broj otvaranja:5119
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.