TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Nema ni spotova bez naših Pakračanki [+VIDEO]
Pakračanki Elizabeti Hrmo, učenici 4. razreda Srednje škole Daruvar, Udruga „Impress“ je omogućila sudjelovanje u spotu u kojem se mogao osjetiti miris slave i težina posla pjevača ili pjevačice.

 U suradnji s Borisom LeineromMišom Hrnjakom te Hrvatskom udrugom za kulturu i umjetnost, u petom mjesecu 2010. godine u Zagrebu, dva dana smo snimali spot.

Snimanje se odvijalo u klubu „Željezničar“, a zatim u izletištu Cmrok. Za spot su izabrane kreacije dizajnerice Elene Conjar, odnosno kolekcija¨DRAGOCJENOSTI PROŠLOSTI U  OGLEDALU  SADAŠNJOSTI¨. Dizajn je upotpunjen originalnim dijelovima narodne nošnje starim i preko 150 godina. Ti dragocjeni, unikatni modeli uklopljeni su u moderne krojeve i prilagođeni mlađim generacijama na sličan način kao što su Leiner i Hrnjak uklopili tradicionalnu pjesmu „Dorica“ u sadašnjost.  Za koreografiju ovog spota te koordinaciju statista bila je zaslužna Tanja Herceg, predsjednica Udruge „Impress. Osim Elizabete, u spotu je sudjelovalo još 8 članova udruge, a to su: Dijana Mika, Matija Pintarić, Leo Lukač, Dolores Čulina, Vanja Margeta, Mirjana Šeba, Monika Ojdanić i Melita Pranić.


Promocija albuma pod imenom „Viša sila“ te spota „Dorica“ održana je u klubu Sax 21. listopada 2010. godine.

Boris Leiner i Mišo Hrnjak najavili su svoj prvi album "Viša sila". Ovo je njihova prva zajednička suradnja nakon punih 28 godina, odnosno od snimanja kultnog Azrinog albuma "Filigranski pločnici". Bubnjar Boris Leiner i nakon Azre ostao je u glazbi svirajući u grupama Naturalna mistika, Vještice, Haustor te Šo!Mazgoon, a studirajući kiparstvo na akademijama u Zagrebu i Utrechtu, realizirao je i svoju drugu veliku ljubav.   

 

 


Postavljeno 09.01.2011. by Ines Gvožđar
Broj otvaranja:5770
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.