TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Freddie Mercury will rock you
Na dananji dan, 5. rujna 1946. roena je najvea zvijezda rock glazbe, Farrokh Bulsara, iroj javnosti poznat kao Freddie Mercury. Danas poklonici diljem svijete slave njegov 65. roendan.

Freddie je roen u dravi Zanzibar, a sa 18 godina, zajedno sa roditeljima seli se u Veliku Britaniju, gdje je pohaao fakultet za umjetnost i grafiki dizajn, što e se kasnije u karijeri grupe Queen primjetiti na coverima albuma. Godine 1970. osnovana je istoimena grupa Queen, koju su inili Brian May, John Deacon, Roger Taylor i Freddie.

Freddie je bio i ostao jedan od najboljih vokala ne samo rock glazbe, nego glazbe uope. Poznat po svojim vokalnim sposobnostima, Freddie je bio strastveni tekstopisac, ak i producent.  Bio je poznat po svom ekscentrinom stilu odijevanja, te po tome što nikada nije priznao svoju seksualnu orijentaciju, premda postoje brojna nagaanja o tome. Sam za sebe je rekao da je hedonist, te da uiva u skupocjenim stvarima. Mnogi njegovi prijatelji rekli su da postoje dvije linosti Freddia; onaj koji na pozornici djeluje kao vrst, moan i neobuzdan, te onaj koji je u privatnom ivotu vrlo plah i tih. Da, takav je uistinu i bio.

Vjerujem da ne postoji osoba na ovom svijetu koja nije ula za njegove najvee hitove, poput Bohemian rapsody, We will rock you, Show must go on... te brojne druge. I danas, diljem svijeta na stadionima, dvoranama, odjekuje njegova hit pjesma, We are the champions.

Iza sebe je ostavio 16 albuma ( A night at the opera, News of the world... ), brojne kompilacije, mjuzikle... uistinu je bio i ostao zvijezda. Grupa je primila brojne nagrade i priznanja za svoj rad.


Freddie je objavio 23. studenog 1991. da boluje od AIDS-a, a ve drugi dan njegova bitka je okonana. Preminuo je u Londonu, te mu je zadnja elja bila biti kremiran, premda se ni danas sa sigurnošu ne moe rei gdje se nalaze njegovi posljednji ostatci.

I danas na njegov 65. roendan Freddia pamtimo kao karizmatinog, energinog i iznimno talentiranog glazbenika. Usudila bih se na kraju rei da na današnjoj rock sceni ne postoji mnogo glazbenika sa sposobnostima koje je posjedovao ovaj nadasve briljantan umjetnik. Završavam koristei Freddiev citat kojeg ne treba pojašnjavati: I always knew I was a star, and now the rest of the world seems to agree with me .
Happy Birthday oh my dear Freddy!

Irena Pendl Babi

Postavljeno 05.09.2011. by Irena Pendl
Broj otvaranja:4460
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.