TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Freddie Mercury, 20 godina poslije...
Za one koji znaju ili ne znaju na dananji dan prije dvadeset godina preminula je legenda rock glazbe, meni najdrai glazbenik Freddie Mercury. I danas nakon toliko godina njegov rad i glazba ivi i dalje u mlaim pokloncima divne glazbe koju je stvarao.

Freddie je imao izvrsnu komunikaciju sa publikom, pruao im je toliko toga i pritom uivao u tome. Uistinu je nazamjenjiv. Svrstavam ga u linosti koje su imale velik utjecaj na široke mase, poput Einsteina, Picassa... svojim karakterom, osobnošu, vedrinom bio je sposoban oarati milijune... u pravom smislu rijei bio je i ostao umjetnik.

Slao je poruke mira, veselja, pozitivnih vibracija i smatrao da koliko god nešto loše bilo, uvijek se mora ii dalje i gledati pozitivna strana ivota ( always look on the bright side of life ).


Njegova smrt bila je tuan dogaaj, prije svega legenda koja je preminula tako mlada, a mogla nam je ponuditi još toliko toga, ponekad se zapitam ime bi nas mogao još više zaarati da je nastavio sa ivotom...??!! Koliko god njegova smrt bila tuna, smatram da je poslala snanu poruku svijetu, a to je problem AIDS-a, za kojeg i danas nije pronaen lijek, ali mislim da bi Freddie elio da se nikad ne odustane sa pokušavanjem pronalaska, jer on je bio takav. Pokušavao, traio, nikad ne odustajao. Uistinu divna linost, ne samo kao glazbenik, ve privatna osoba. Kad sam prije nekoliko godina itala njegovu biografiju, te pokušavala saznati što više o njemu, naišla sam na nešto što je meni osobno najzanimljivije. Nikad nije pisao pjesme kad je bio tuan, s druge strane kad je bio zaljubljen, rijei su se same pisale i stvarale divne note. Tako da nijedna njegova pjesma, balada za koju smatrate da je tuna kad ju slušate, nije, jer prije svega svojim pjesmama nije elio rastuiti nikoga, baš suprotno uveseliti neponovljivim melodijama i rijeima. Ma da to je moj Freddy, nemojte se ljutiti kad kaem moj , jer mislim da jedan dio njega skriva se u svakom od nas koji ga cijenimo, volimo i dalje ivimo s njim. Znam da u meni ivi taj mali dio Freddya, kojeg njegujem ve godinama i ivim s njim, dragim mojim Freddyem!!!

Irena Pendl Babi 

 

Postavljeno 24.11.2011. by Irena Pendl
Broj otvaranja:3670
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.