TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
1000-ti članak – pola godine internet portala TAKOdobra.com
Kako započeti priču o radu nego jednom velikom čestitkom svima koji su dio ovog „malog“ jubileja u obliku 1000-tog članka na TAKOdobra.com portalu. Hvala našim malim i velikim „piscima“, čitateljima bez kojih sve ovo ne bi imalo smisla, ali i onima koji nas ne čitaju iz nekog razloga, ali nas ipak podržavaju... To su svi oni roditelji, bake, djedovi, mladi ili stariji koji imaju razumijevanja što netko tamo, kako kažu, „dangubi“ na računalu. Također posebno hvala Dejanu Iličiću jer ipak bez njegovih progamerskih sposobnosti ne bi ovoga uopće bilo. Ovo je pravi trenutak da se malo razbacamo statistikom te prisjetimo početaka, rada i zbivanja do pokretanja portala 24.02.2007., jer znamo da se radilo i mnogo prije. Odmah na početku, ispričavam se zbog doze subjektivizma, bez koje ova priča ipak ne ide...

Razloga za veselje ima više jer osim što smo pola godine online preko TAKOdobra.com portala, 1000-tog članka, sve većeg broja sudionika, tu je i posjećenost portala koja ovih dana unatoč još posljednjim vrućim ljetnim danima bilježi svoj maksimum. Dva su razloga koja objašnjavaju taj podatak od 1200 različitih svakodnevnih posjetitelja. To su dva DUHA koja se još osjećaju... Duh Streetballa i duh lipicanaca. Neki željno iščekuju slike završnih dana i s koncerata koje će pričekati još koji dan dok se sve ne posloži, a drugi pak iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva potpisuju peticiju za povratak lipicanaca. Osim toga, moram priznati da se za Streetball provela dobra medijska kampanja, za lipicance se još provodi, uglavnom ima nas po svagdje, od dnevne štampe, okolnih lokalnih i regionalnih medija, pa i do onih inozemnih te svakako TAKOdobra.com portal više nije anoniman „igrač“. Opet, nismo mi ovdje da bi bili, kako sam rekao, „igrači“ (tržišni), već da bismo upotpunili slobodno vrijeme i osjećali se korisno i napravili nešto dobro, TAKOdobro.

Prva zajednička fotografija i prvi sastanak
Cijela priča o TAKOdobra.com portalu krenula je s noviLipik.com/noviPakrac.com foruma. Isprva ozbiljan forum, u lipnju 2006. preorjentacijom na mlade i njihovim uključivanjem postaje pomalo neozbiljan, ali istovremeno mnogo življi. Neki s već skoro završenim fakultetom i dječjim ambicijama, a neki tek na početku srednje škole, tako da se nismo baš, ili bolje rečeno, uopće poznavali. Tamo su polako došli i prvi prijedlozi za novi portal, a ideja je bila stvoriti nešto gdje će bilo tko od bilo kuda moći postaviti svoj članak o bilo čemu - rekli bismo univerzalno ime univerzalnog karaktera. Ne može se sve rješavati putem interneta pa smo odlučili napraviti prve korake uživo, dolazimo, sastajemo se i polako se svi upoznajemo. Tako i nastaje 23. rujna 2006. (po meni) prva zajednička fotografija (na kojoj ipak nisu svi). Već sljedeći dan 24. rujna 2006. održava se i prvi pravi sastanak, koji zbog neposjedovanja adekvatnog prostora se odvija u lipičkim vinogradima. Opuštena atmosfera, roštilj, zabava i rasprava. Nije sve tu stalo, već smo nastavili naša forumska druženja po kafićima, kućama i prirodi, a svaki put su pali neki neki novi planovi i dogovori da bi napravili ovo što danas imamo. Gdje se radi, normalno je da uvijek postoje brojne razmirice i svađe, no istovremeno sklopili smo velika prijateljstva. Od totalnih anonimusa postali smo neki najbolji prijatelji, rodile su se ljubavi, a sva ta interakcija, kakva god da bila, predstavlja jedan vulkan ideja koje se svakodnevno izbacuju van.

S nedavno održanog sastanka 20.8.2007.
U ovih 1000 članaka utkana je i baza od stotinjak članaka s noviLipik.com/noviPakrac.com portala tako da je i njegov duh prisutan ovdje, a sve ovo do sad napisano napisalo je više od 40 novinara pa bi bilo pravedno istaknuti bar deset najaktivnijih. To su redom:

1. Dejan Iličić (119)
2. Ivana Mađaroši (81)
3. Sanja Ajman (58)
4. Alen Štor (50)
5. Nikolina Ernečić (49)
6. Lana Ljevaković (42)
7. Ivan Pušćenik (36)
8. Marko Barčan (32)
9. Sanjin Biškup (29)
10. Tamara Lalić i Hrvoje Marin (15)

Također, osim što se neki ističu aktivnošću neki se ističu i kvalitetom pisanja, no za nju nemamo mjeru, i da ne nabrajam redom sva ta imena zaključit ću da nas ima, sve smo brojniji i aktivniji, svi smo tu i dalje s vama i pratit ćemo sve i koliko nam to obveze dopuštaju. Priključite nam se i vi.
Postavljeno 09.09.2007. by Marko Barčan
Broj otvaranja:7286
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.