TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
In Vino Veritas!
Moda je upravo gornja reenica smisao prolotjednog kontempliranja o ivotu... No ipak, ja samo volim vino... ...i to bijelo...

Kad smo kod vina, kaem da kušam, a ne da pijem. Volim kušati razna vina. Poelo je obilaenjem sajmova kao što su Vino-kap i Vinovita u 2008. O tome sam ak pisao prije, pokušavajui vam prenijeti svu ljubav prema dobroj kapljici.

Smatram da imam istanan ukus za vino. I to u onoj mjeri da drugog dana prema osjeaju u glavi i trbuhu znam koliko je to isto bilo dobro.

Vino + mineralna voda ljudi zovu gemišt, gem, gemba... Toga je bilo i na ovogodišnjoj fišijadi i moram konstatirati da je vino bilo loše, jer sumnjam da bi samo od mineralne vode grlio školjku drugog dana.


Bela nedeja...
Ve dan nakon fiijade, put putujem za Rijeku i Belu nedeju... Tradicionalni sajam u ast mladog vina koji se svake godine odrava na Kastvu povrh Rijeke. Tako smo prijatelj Striko i ja 'prili va Kastav skupa zdignut muj va ast mladega vina, Kastavske belice!'

Razlika od fiijade neosporna... Drugog dana sjedio sam na koljci, a ne pored, to je ipak bolja varijanta. Glava me nije uope boljela, pa sam se sve manje udio zato se sav taj narod tamo 'ubija' u mladom vinu.

Inae, Bela nedeja je zapisana jo 1400. godine u Zakonu grada Kastva. Govori se da je za Kastavce Bela nedeja bila vanija od Nove godine jer su sve raunali od nje ili do nje (rad teaka i slukinja ugovarao se od jedne do druge Bele nedeje, za Belu nedeju su se radili rauni, novci su se posuivali do Bele nedeje itd itd... ).

Razmiljam, zato ne bi i mi godinu raunali od fiijade do fiijade... Ili od Streetballa do Streetballa... Moda bi bilo zgodno 'presjei' na neemu drugom.

Danas je prvi dan ostatka mog ivota!, ree Kevin Spacey u filmu Vrtlog ivota i nastavlja to vrijedi za svaki dan osim dana vae smrti.

Bilo na fiijadi, Streetballu ili moda radije na Beloj nedeji... jer ipak... In Vino Veritas! U vinu je istina! I to dobrom!

Bakho, staro rimski bog vina, popijte i vi njemu na ast...

Postavljeno 06.10.2009. by Marko Baran
Broj otvaranja:5296
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
G_P piše: (07.10. 13:12)
A jes Bax fina guza postao, nekad se praznilo oko zgrada, u parku i po kojekakvim grmovima i nije bilo problema a danas grli finu koljku i odmah nae problem!! ;-)
zdravs59@htnet-dsl piše: (07.10. 13:12)
DA BI SE SJEDILO NA A NE POKRAJ KOLJKE TREBA PITI "ASIA","ENJINGIJA" ILI "KRAUTHAKERA" A NE DOMAI MRLJIGUZ I GLAVOBOLJEK DEKI.I TO U UMJERENIM KOLIINAMA -DO 2 LITRE NA DAN! POZDRAV!
Kum piše: (07.10. 00:33)
tu i tamo naletis na sajam pive... a ni oktober fest ne gine...
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.