TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
E da su iz Ploština poslali konjske salame...
Postat ću medoljubac, rakijoljubac, likeroljubac, kulenoljubac, siroljubac! Ti proizvodi, bez onog ljubac, čine turističku ponudu ruralne Hrvatske, upakirane samo u drugu ambalažu… I onda bi ja, kao 'iskusni poznavatelj' svega gore navedenog trebao zaključiti čiji je med bolji? Onaj iz Špišić bukovice ili iz Pakraca? Uostalom, odličan nos, ukus i znanje ima svaki posjetitelj jedne takve priredbe naše ruralne ponude. Ili ne...

Štand Lipika i Pakraca na Eko Etno Hrvatska 2009.

Učinjen je pozitivan korak u promociji Lipika. Od 14. do 18. listopada održava se 7. Eko Etno Hrvatska, sajam proizvoda i usluga ruralnih područja na kojem svoj izložbeni prostor imaju Lipik i Pakrac.

Prema dostupnim mi podacima, nije ovo prvi put da smo na ovoj priredbi. U izvješću Gordane Pešut za period od 2005. do 2009. o radu TZ Grada Lipika, koji je bio više fiktivnog, nego stvarnog karaktera, vidi se sudjelovanje na istom sajmu 2005. i 2006. godine nakon čega imamo dvogodišnju pauzu, a sam rad oko TZ-a već dugo nije profesionalan, već samo volonterski i knjigovodstveni.

Cijela stvar oko ovogodišnjeg sajma počela je s Hrvatskim centrom za konjogojstvo i Državnom ergelom Lipik koji je u cijelu priču uspio uvući i Grad Lipik, a svojim proizvodima su se pridružili i OPG-i s područja Grada Pakraca. Dobila se jedna cjelina, što je lijepo za vidjeti, samo…

Problematika cijele priče bojim se ne leži samo tome da nam je inače promocija slaba, već u originalnosti samog proizvoda koji plasiramo na tržište... Konji su potpuno ok i oni prolaze, no što imamo ostalo pametno, dodatno, a različito od drugih za ponuditi?


Vino, med, rakija, pletiva… To su proizvodi koje nudimo, no nude ih i ostali. I tu bi sad možda trebali nastupiti vješti prodavači, s kojima smo ovaj put izostali. I kojih prema svemu sudeći nemamo. Zašto!? Priča ide ovako… 13.10.2009. - prvi godišnji pregled uzgoja Državne ergele Lipik. Tri televizije, potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić, brojni uglednici iz svijeta politike i biznisa, i prilika je to za domaće gospodarstvenike da se dogovori neki posao, potakne neko pitanje… A tko je od nas pokušao? Prema informacijama iznutra koje imam, nitko!

Konjogojstvo je polako identitet Lipika i Ergela nam polako dovodi ljude. Pa iskoristimo to ipak malo bolje! Smislimo nešto novo!

Do idućeg tjedna…

Originalna promocija, dosta i košta... Dubovačko-neretvanska županija... Objedovanje ispred zidina koje čuva Dubrovačka straža...

Đurđa u obilasku Državne ergele Lipik 13. listopada 2009. na drugu godišnjicu povratka konja (FOTO: Željko Mužević, EPEHA)
Postavljeno 15.10.2009. by Marko Barčan
Broj otvaranja:4728
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.