TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Lipik.hr
Neto vie od godinu dana na slubenoj stranici Grada Lipika - Lipik.hr stajalo je 'Izbornik u IZRADI'. Danas to vie nije tako, posao sam napokon zavrio.

Pravi razlog zašto sam preuzeo posao urednika je upravo zbog tog izbornika. alosno mi je bilo gledati kako je to sve skupa izgledalo na izborniku u dvadeset podjela koji bi posjetiocu trebao omoguiti lakše snalaenje!? Sadraj nepregledan, neuredan, zastarjele informacije, etiri vrste fonta, tako da sam odluio sve zbrisati, što sam i uinio 16. rujna 2008.

Uskoro sam skuio da zadatak koji sam si zadao je ni više ni manje nego Sizifov pos'o… Još jedan u mojoj karijeri… Rad i nerad trajali su nešto više od godinu dana i priznam, malo me je sram što je posao toliko trajao, a objektivno se mogao riješiti u malo jaih mjesec dana. No, stojim iza onoga što sam napravio jer sam u principu zadovoljan.

Zadovoljan u principu, znailo bi podijeljenog razmišljanja. ovjek se trudi i onda opet alosno je gledati kako se ista stranica ponaša na razliitim internet-preglednicima. Ne koristimo svi najnovije verzije Mozille i Explorera, pa nekima stranica izgleda ok, a na nekima se opet 'raspada'.  Sve na kraju izgleda kao da posao obavlja netko tko baš nema previše veze s raunalima i internetom. Ovakve greške stvar su optimizacije i nisu pod mojom ingerencijom. Optimizacija kao i dodatne mogunosti stvar su nekih drugih programera i raspoloivosti financijskih sredstava.

Bilo kako bilo, sadrajno je stranica kvalitetno opremljena, tako da sada na slubenoj stranici Grada Lipika – Lipik.hr moete nai provjerene kontakt podatke i opise za etrdesetak udruga i organizacija koje djeluju na podruju Lipika. Moete skinuti neki od obrazaca bez da po njih idete u gradsku upravu, a tu su i drugi slubeni dokumenti. Izmeu ostaloga upravo u tom izborniku je i Lipik onakav kakvog ga ja vidim.. Zato, nakon nekih opih informacija 'O Lipiku', na prvo mjesto je stavljeno ono emu trebamo pridavati najveu panju - 'Gospodarstvo', pa 'Turizam', 'Dogaanja', a onda sve ostalo… Stranica je podreena posjetiocu i u razradi izbornika nisam se koristio nekom pameti i izmišljanjem ve kako su stvari postavljene na nekim drugim slubenim stranicama gradova… Novska, Poega… Na sve sam primijenio vlastito iskustvo i znanje o Lipiku koje sam stekao u svom višegodišnjem angamanu…

Greška je moja da kad sam krenuo, poeo sam što bi u narodu rekli picajzlirat, hrvatski vjerojatno „detaljizirat“, ali mi je drai onaj prvi izraz. Zato je vjerojatno toliko i trajalo.. Perfekcionizam u praksi, hm… perfekcionizam na neemu fluidnom i promjenjivom, bojim se da je to utopija... I postavljam si na kraju svega jedno pitanje? Da li je to sve imalo smisla? Trenutno ima! U budunosti e imati samo ako se cijela stvar ne zapusti, te se nastavi na njoj raditi.

Od mjeseca studenog slubeno više nisam urednik Lipik.hr. Taj posao obavljat e Martina Luki. Ja se povlaim zbog studentskih obveza na minimalno godinu dana iz društvenog angamana za Lipik.
Postavljeno 09.11.2009. by Marko Baran
Broj otvaranja:4223
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.