TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Dobra godina
Godina koja je za nama, gledano kroz sportske uspjehe pojedinaca i klubova s podruja Pakraca i Lipika, ostat e zapamena kao jedna od najuspjenijih u posljednjih dvadesetak godina.

Posebno uspješna 2009. bila je za nogometne klubove koji su se redom preskakali lige u kojima su igrali. Prvo ime svakako je Lipik koji je u dvije sezone preskoio dva ranga, lani su Lipiani osvojili i naslov prvaka 4. HNL istok, odline igre nastavili i u 3. ligi i ove jeseni osvojili još jedan naslov, jesenskog prvaka. Kup je posebna pria koja e se u Lipiku, a i šire još dugo pamtiti i prepriavati. Nakon osvajanja pehara namijenjenog pobjedniku upanijskog kupa, i nakon što su u Prelogu izbacili Mlados, koeficijenti i brojke su htjele da u Lipiku gostuje Hajduk. Više od 3.000 ljudi posebno e pamtiti prvih 45 minuta koje je Lipik završio vodstvom 3:1, o emu je kasnije brujala cijela hrvatska nogometna javnost.

Pakraki Hajduk je nagon godina igranja u selima i naseljima Poeštine, napokon napravio iskorak i to u godini u kojoj je klub proslavio 90 godina rada i postojanja. Naslov prvaka 1. NL donio je i plasman u 4. HNL u kojoj se pakrako zeleno-bijeli još uvijek ne snalaze najbolje, ali svi vjeruju da e debitantska sezona biti okonana uspješno. I Dobrovac e prošlu godinu pamtiti po plasmanu u upanijsko prvoligaško društvo iako nisu osvojili „kantu“ jer su prvenstvo u 2. NL završili na 2. mjestu iza Jakšia. Ve ove jeseni Dobrovac je igrama i rezultatima opravdao prelazak u viši rang, gdje mu je, i organizacijski i igraki gledano, i mjesto.

Posebno uspješna prošla je godina bila i za sportske ribolovce Slavonca koji su nakon 40 godina rada i postojanja kluba, po prvi put u svojoj bogatoj povijesti osvojili naslov prvaka i plasirali se u elitno prvoligaško ribolovno društvo. Uz ekipne, nije nedostajalo niti pojedinanih sportskih uspjeha. Tihana Jirasek, najbolja sportašica Pakraca u 2008. godini potvrdila je dominaciju u kickboxingu pa je i ove godine u svojoj dobnoj i teinskoj kategoriji osvojila naslov dravne prvakinje. emu je pridodala i naslov viceprvakinje svijeta u semikontaktu za starije kadetkinje. Naslovom dravnog prvaka okitio se i Santo Tessari koji je najbolji hrvatski biciklist sportaš, što mu je donijelo i status hrvatskog reprezentativca. Naravno da je pobjeda i uspjeha bilo još, no ovo su najznaajniji sportski dosezi u prošloj godini koje su ostvarili naši sportaši. Ostaje nam poeljeti im da i u iduoj godini nastave tamo ono što su zapoeli dobre sportske 2009.

Izvor: Mario Bara / stoperica.com

Postavljeno 27.01.2010. by Mario Bara
Broj otvaranja:4493
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.