TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Seks i grad: Preko 120 puta u minuti
Jeste li ikad uli ono da partneri s vremenom ponu nalikovati jedan na drugoga? Pa tako, ako je vea razlika u godinama, s vremenom se smanjuje. Mlai izgledaju i ponaaju se starije, a stariji kao da su mlai.

I ne samo to, aktivniji partner postaje manje aktivan, a onaj pasivniji postaje aktivniji. Prolaskom vremena razlike se smanjuju da bi kao par mogli funkcionirati.

Je li to pozitivno ili negativno? Ovisi, naravno, o tome koji ste partner. Svima odgovara malo više energije, mladosti,  zabave, veselja… A što ako završite s pasivnim (da ne kaem, znatno starijim) partnerom? Moda e vam odgovarati malo više mira, ali što se dogaa na duge staze? Recimo da svake zime idete u teretanu u nedostatku uvjeta za neke vanjske aktivnosti. U vezi, sad imate manje vremena za sebe, usput i taj neki pasivniji partner gleda na vas sa aljenjem (da ne kaem podsmjehom) kad se alite na upalu mišia, a on eto sasvim dobro izgleda i dobro se osjea i bez vjebanja. Pa onda, ugledajui se na njega, prorjeujete posjete teretani dok vam znojenje uz puls 120 i više postaje tek sjeanje na neka dobra stara vremena…

Onda doe ljeto… vrijeme za sportove po vani, i naravno plivanje. A vaš najdrai bi se radije šetao uz sladoled, ili s terase gledao zalazak sunca. Da ne spominjem leanje na plai i mazanje kremicama za sunanje. Oduševljeni ste idejom, jer to je tako romantino…

I tako, prije nego se snaete, više se ne moete popeti na peti kat (ma koji peti, ni na drugi!) bez da vuete plua po podu, svaki vei shopping izaziva potrebu za godišnjim odmorom… Energija vam polako ali sigurno opada i pitate se kako ste prije sve mogle a sad ne moete. I tu se nae vaš dragi sa savjetima «uspori malo, ne moraš sve odjednom», «zašto ne bi odspavala popodne nakon napornog radnog dana»… Baš je drag, kako se samo brine za svoju najdrau!

Ako se sluajno dogodi da ne završite u braku, kad takva veza pukne (ili malo prije toga), neete se moi prepoznati! Kamo li je samo nestala ona energina osoba, uvijek u formi, uvijek raspoloena za sve, koja je obavljala desetke stvari svaki dan, a onda još do jutra plesala u disku? I kako je mogue da vas tako esto bole lea, šmrcate cijele zime, a još vam nije ni 30? Trebaju vam i kreme protiv bora, ali na njima piše «za starije od 30» pa ih još niste uvrstile u svakodnevnu upotrebu.

Ne, nije vama ni 30, vama je tono onoliko koliko i tom (moda bivšem) starijem partneru! A njemu super, malo ste ga «podigli» pa sad djeluje mlae. Bravo za njega!

Što sad, pitate se dok u ogledalu promatrate opuštenu kou, bore u nastajanju, mišie dobro izolirane masnim naslagama, ugasli sjaj u oima… Sad se treba pokrenuti! 

S partnerom ili bez njega, s novim ili starim, nije bitno. Bitno je da se ne smijete zapustiti. Ne, ne zato da se mukarci i dalje okreu za vama. Zbog svog fizikog i psihikog zdravlja. Pogledi mukaraca ili eventualno traenje nekog novog svakako mogu biti dobar poticaj, ali najvea dobrobit vjebanja i brige o sebi ipak je dobro zdravlje. Kako je ovo strogo nestruna kolumna, neu ovdje navoditi neke znanstveno dokazane uinke aktivnosti na tijelo i duh, samo u naglasiti ono najoitije: osoba koja je u formi i brine o svom tijelu, sretnija je, optimistinija, zrai samopouzdanjem, ima vie volje za sve i neusporedivo lake podnosi svakidanji stres. A to nam svima treba, zar ne?

Neu vam savjetovati da si sve naete mlade sportae za partnere (ionako ih nema dovoljno za sve), samo nikad nemojte zaboraviti na sebe, uz bilo kakvog partnera. Nikad se nemojte opustiti i zapustiti, i zaboraviti na one aktivnosti koje su vam mamile osmjeh na lice i tjerale srce preko 120 otkucaja (aktivnosti u spavaoj sobi ovdje nisu ukljuene). Pa ak i po cijenu manje vremena za partnera i manje zajednikih aktivnosti, jer, same sebi ipak moramo biti najvanije, zar ne?
Postavljeno 24.01.2011. by Sabina Kova
Broj otvaranja:4606
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.