TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Seks i grad: Jesu li otirači tako strašni?
Svaka moderna mlada žena ima neke kriterije kad se radi o odabiru partnera. Mi volimo sebe, znamo koliko vrijedimo i nećemo se baš petljati s bilo kim. I u tome nema ništa loše. Naravno, muškarci također imaju svoje kriterije, samo su možda drugačije posloženi nego naši. Ali ovdje je riječ o nama.
Dakle, s kakvim bi partnerom jedna mlada žena mogla poželjeti ući u brak? Ukusi su različiti, a neki zajednički kriteriji uglavnom su privlačan izgled, određena doza zrelosti, inteligencija i pamet odgovarajuće razine, slični interesi itd. I što onda radimo? U različitim situacijama upoznajemo muškarce, neki nas zainteresiraju pojavom, neki nastupom, počnemo se družiti i nakon nekog vremena izvučemo svoju listu kriterija i stavljamo kvačice uz sve ono što taj novi partner zadovoljava i računamo postotak kompatibilnosti. Ma neee…

Uglavnom ima kriterija koje odmah na početku odbacimo kao nebitne (jer ih on očito ne zadovoljava). Onda dođu oni u koje baš i nismo sigurne, možda se baš i ne uklapa, ali sve će to sjesti na svoje mjesto. I na kraju, ipak odlučuje srce. Jer, on ne mora biti ni visok, ni tamnokos, ni visokoobrazovan ako je dobar i ako nas stvarno voli i ne boji se to pokazati. Ili mora?

Nekad, ako smo prošle kroz neke loše veze, i ako se bojimo novih početaka, ljestvicu kriterija ćemo postaviti tako visoko da ju ni brat blizanac Blanke Vlašić ne bi mogao preskočiti. I ona će nam biti najdraže štivo. 

Doslovce ćemo, čak i prije prvog izlaska, pročešljavati tu listu i odbacivati sve koji ne zadovoljavaju baš sve što očekujemo. I onda jednostavno ni ne izaći s nekim tko nije baš savršen, jer čemu gubiti vrijeme kad već znamo da on nije taj kojem bismo rađale djecu? Ima i tu nešto, ali koliko zapravo možemo znati o nekome prije nego što skupa provedemo neko vrijeme? Strogi nas kriteriji čuvaju od samo jedne stvari – mogućnosti da uopće upoznamo nekoga s kim bi nam život bio baš lijep. Pa čak i ako ima manje od metar osamdeset pet.

Koliko je vremena potrebno da to shvatimo? Možda i godine. I što se onda dogodi? Čujemo nemilosrdne otkucaje biološkog sata, i uhvatimo se za prvog koji naiđe. A baš u takvim trenucima vole naići oni najneprikladniji. Prije nego što se snađemo, rađamo djecu nekome tko baš i nije bio najbolji izbor, ali eto, našao se u pravo vrijeme na pravom mjestu. Ili u krivo vrijeme na krivom mjestu, ovisi s koje ste strane. Gdje je završila lista kriterija? Kakva lista kriterija? Pregazilo ju vrijeme. A gdje su svi oni muškarci koji su nam se našli na putu prije istjecanja vremena? Uglavnom s drugim partnericama, sretni ili manje sretni u braku. Ovisi kakve su liste oni imali.

Kažu naši stari da «birač dobije otirač». I što bi onda trebale? Što je to što nas potakne na brak u nekom trenutku (a da nisu dvije crtice)? Sjetih se priče jedne poznanice, moja generacija. Prohodali, nakon pol godine veze trudnoća i brak… Nisam mogla odoljeti pa sam ju pitala kako to, i evo što mi je rekla: «pa eto, probali smo biti skupa, vidjeli da nam ide, i to je to». 

Tako jednostavno. A mi sve zakomplicirale tu nekim kriterijima i zahtjevima, strašno! Za 10 godina ću vam javiti kako mi je poznanica i je li još u svom «vidjeli smo da nam ide» braku. Nema razloga da ne bude, baš mi se to njeno razmišljanje nekako čini realno.

Na kraju, što je presudno za izbor bračnog partnera i trenutka ulaska u brak? Samo srce. Sve drugo pada u vodu onog trena kad se zaljubimo. I baš tako i treba biti. Ako želimo nekoga u srcu, onda je ono to koje i treba birati. S 20 ili 30 ili 40 godina, nebitno.
Postavljeno 21.02.2011. by Sabina Kovač
Broj otvaranja:4631
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.