TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Seks i grad: Mi udavače
Uvriježen je stav da su žene te kojima je jedan od životnih ciljeva brak, za razliku od muškaraca koji bi najradije što kasnije rekli zbogom svojoj slobodi. Koliko ste samo puta čuli kako se govori «ulovila ga na dijete», «natjerala ga u brak», «bježi od nje, ona se samo hoće udati», «život muškarca prestaje ženidbom».

Ima i onaj vic kad dijete pita mamu zašto je ona u bijeloj haljini na slici s vjenčanja. Majka odgovara: «zato što je to svakoj ženi najsretniji dan u životu». A dijete će na to: «zašto je onda tata u crnom?»  Hm, pogledajmo cijeli taj koncept s jedne realne strane.

Što se događa kad par uđe u brak? Žena se u većini slučajeva odriče svog prezimena, na taj način izlazi iz svoje obitelji i ulazi u suprugovu. U nekim prošlim vremenima (a nije da toga nema i danas), to je značilo i odlazak u suprugovu kuću. A u toj kući? Od žene se očekuje da kuha, čisti, pere, sprema, da održava dom za oboje. Sve to mora raditi bolje nego svekrva i općenito se s njom natjecati u ugađanju muškarcu kojeg dijele. Očekuje se da rađa djecu, prekida svoju karijeru na duže ili kraće da bi se posvetila njihovom odgoju. Prekid karijere ne bi smio biti trajan, jer ipak su se žene izborile za ravnopravnost pa i one rade jednako kao i muškarci i donose pola novca u kuću. Nakon poroda se naravno ne smije zapustiti, mora skinuti nakupljene kilograme i generalno voditi brigu o sebi kako bi i dalje bila privlačna svom mužu da on ne bi odlutao u neki tuđi krevet. Svi oni poslovi s početka se podrazumijevaju.

A muškarci? Da, i za njih se štošta mijenja. Umjesto majke, sad im kuha i čisti supruga. Prolaze kroz strašan stres dok im je žena trudna pa traži pažnju. Nedostatak bračnih dužnosti u poodmakloj trudnoći da i ne spominjem. Od sveg tog stresa jadni nagomilaju  kilograme viška, više nije bitno u kakvoj su formi jer je lov završen. Još im žene brane izlaske s društvom, tako potrebne nakon napornog radnog dana, a i dobrodošle da se maknu iz kuće dok supruga odrađuje svoj drugi, treći i sve ostale poslove na kojima je zaposlena potpisivanjem u knjigu vjenčanih. Naravno da imaju potrebu riješiti se svog tog stresa s nekom drugom… Ipak su zaslužili, nakon što su donijeli svoju polovicu dohotka u kuću i zamijenili žarulju koja je pregorjela prije 3 mjeseca.

Nakon proučavanja situacije, ne čudi me da se ženama žuri u brak. I trebalo bi, da što prije izgubimo svoj identitet, a dobijemo nekoga o kome ćemo se brinuti. Za zagrijavanje muža, a onda još i koje dijete, čisto da ne umremo od dosade jer ionako nećemo više imati nijedan hobi. U poslu smo plaćene manje nego muškarci, pa i nema smisla da gradimo karijeru. Najbolje je zapravo da ju prekidamo par puta na barem godinu dana kako ne bismo previše napredovale. Jer, to bi našim muškarcima ozbiljno narušilo samopoštovanje. Ako ga nekako srušimo, oni neće imati drugog izbora nego utješiti se u zagrljaju neke mlađe. Gdje će završiti i ako uz osmosatni posao plus poslove bez radnog vremena ne nađemo i neko vrijeme da izbrišemo tragove naših godina i svega što smo prevalile preko leđa.

Ne čudi me ni da se muškarcima govori kako je brak za njih grozan. Stvarno bi se trebali držati podalje od nas napasnih udavača koje ih želimo uloviti u svoju mrežu i otežati im život. Tko će samo podnositi ona silna predavanja o bacanju prljavih čarapa u neki tamo koš, o spremanju sa stola iza sebe i neprestane zahtjeve za popravcima krova koji curi (kao da su svi muškarci profesionalni krovopokrivači), čišćenju začepljenog odvoda i svim ostalim problemima koji nikako da se sami riješe koliko god ih oni ignorirali!

Jasno da muškarci bježe od braka, a moderne žene prve predlažu sklapanje istog.
Postavljeno 23.03.2011. by Sabina Kovač
Broj otvaranja:4559
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.