TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Seks i grad: Ljepota, bol i zdravlje
'Za ljepotu treba trpjeti.'

Slaete li se? Moda ete impulzivno i rei ne, ali razmislimo malo. to smo sve u stanju uiniti da bismo se uljepale? Dananji ideal ljepote je izrazito mrava ena, u ranim dvadesetima, sjajne kose, ureenih noktiju, bez dlaka po nogama, ispod pazuha i na bikini zoni, oblikovanih obrva, tamnog tena, vrste koe bez ijedne mane, savrenog vida A moda? Materijali se moda i razlikuju po godinjim dobima, ali koliina pokrivene koe ovisi tek o inspiraciji onih koji diktiraju modne trendove. Nita udno to se u sijenju proetavamo u vruim hlaicama, kao ni u izmama u srpnju.

Ba me zanima tko je izmislio onu zgodnu malu spravicu, moda najvee zlo koje ene koriste kako bi se pribliile nekom idealu ljepote koji svaki dan viaju u svim izvorima informacija, na tv-u, u novinama, na Internetu Mislim na elektrini epilator. Onaj mali, lijepo oblikovan aparati slatkih boja koji upa dlake iz korijena i pritom izaziva bol kao da vam netko vruim eljezom pali kou! Prodaju se u stranim koliinama, najvie prije ljeta, kad sve elimo da nam noge budu glatke kad ih izloimo suncu i pogledima. Koji apsurd, plati par stotina kuna za neto ime e si godinama barem jednom mjeseno nanositi nevjerojatnu bol, a zatim jo par dana trpjeti iziritiranu upaljenu kou. Ili, svaki mjesec plati kozmetiarki da ti voskom nanosi istu vrstu boli s istim posljedicama po kou!

Slijedea meni izuzetno draga spravica je pegla za kosu, i druga pomagala za njeno oblikovanje. Osim što sve to isušuje i dugorono uništava kosu, nisu rijetke opekline tim vruim komadom keramike ili metala ukljuenim u struju. upanje i napor ruku prilikom feniranja spadaju u ugodnije dijelove davanja eljenog oblika kosi.

Na redu je lice. Obavezno oistiti nekom maskom, od gline, ili jednom od onih koje gulimo s lica tako da odmah imamo i depilaciju dlaka koje ni ne vidimo. Zatim upotrijebiti par preparata nakon ega e nam koa cviliti za vlagom, malo masnoe i prije svega, mirom. Prekriti sve nedostatke puderom koji i stvara potrebu za korištenje svih ovih prethodnih preparata. Naglasiti dijelove bojom.

Nokti su pria za sebe. Trajnije rješenje je ugradnja umjetnih. Slina pria kao i kod depilacije. Masno platite da struna osoba rašpicom uništi vaše nokte (ako imate sree, zanoktice nee prokrvariti), i zatim nanese gel koji se pod pravim svjetlom pretvara u plastiku. To stvara ovisnost, jer su nokti ivi i rastu (iako djeluju kao da ste ih uspješno ubili kad su spremni za ugradnju umjetnih), pa im je otprilike svaki mjesec potrebna nova koliina tekue plastike.

Skoro zaboravih kou, i modu da usred zime izgledamo kao da smo upravo došle s neke sunane plae. Nije bitno koliko je prirodno i zdravo izlaganje zraenju u leeim ili stojeim sanducima, bitno je da smo sve lijepe preplanule!

Zgraate se? Ne, nije ovo ništa. Ono što stvarno zabrinjava su izlasci u ljetnim krpicama po zimi. Nije ni udo da moramo biti preplanule kad se na temperaturi oko i ispod nule šeemo u istim haljinicama u kojima smo šetale pola godine prije na 30 celzijevaca više. U kafiima je toplo, još se dodatno zagrijemo uz ples i alkohol, a onda malo van na zrak… U ljetnim haljinicama! Zašto? Da bi bile lijepe, baš kao one dame koje smo vidjele na tv-u ili na naslovnici novog Cosmopolitana (ili, još gore, teen-a). A bubrezi i ostalo nek se brinu sami za sebe. Ionako se ne vide, pa nije ni bitno u kakvom su stanju.

I za koga to sve? Za sebe, rei ete. Jer znate da se samo cure koje nemaju samopouzdanja sreuju za deke. Mi, moderne, samosvjesne mlade ene nanosimo si razne vrste boli i riskiramo zdravlje iskljuivo za sebe! Tako da se mi dobro osjeamo kad se muškarci okreu za nama i poklanjaju nam panju, da procvjetamo kad nam muškarci daju komplimente. Da, sve to radimo samo za sebe!
Postavljeno 18.04.2011. by Sabina Kova
Broj otvaranja:4544
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.