TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Seks i grad: Gdje su granice privatnosti?
Bila jednom jedna djevojka, koja je s vremena na vrijeme znala zaviriti u mobitel svog deka.

Kako je deko bio malo nemaran, esto je zaboravljao mobitel, u autu, na poslu, nekad i u njezinom stanu. Djevojka nije zavirivala u mobitel bez razloga, njegov nemar se proširivao i na neke udne izlaske s nepostojeim prijateljima, posao u slobodno vrijeme i slino. Nekoliko je puta pronašla neke dvosmislene poruke, i brojeve pod muškim imenima, ali nikad nije našla neke konkretne dokaze o prevari. Sve do jednom…

Opet je nemarni deko ostavio mobitel u njenom stanu, a nju su zasvrbjeli prsti. Nakon što je nekoliko minuta poslije povratila veeru, obeala je sama sebi da više nikad nikome ni pod kojim uvjetima nee zavirivati u mobitel. Naime, napokon je pronašla ono ega se pribojavala, fotografije intimnih dijelova svog dragog i njegove nove «prijateljice», zajedno s nekoliko lascivnih poruka. Ne moete ni zamisliti taj šok, rušenje itavog svijeta u trenutku, crnu mrlju koja je prekrila godine ljubavi, reakciju eluca na informacije koje tijelo nije bilo u stanju prihvatiti. Mrak pred oima i oaj bespomonosti, što sad? To joj je bila jedna od duih noi u ivotu.

Veza je završila dan poslije, uz zbunjenost njenog dragog kojem naravno ništa nije bilo jasno. A njoj? Njoj je sve bilo tako jasno da ga više nije mogla niti pogledati od gaenja, nije mogla izgovoriti nijednu rije a da ne vie u bijesu razoaranja. Godine ljubavi, zajedništva, graenja budunosti, sve nestalo u trenutku. U trenutku kad je odluila prekoraiti granicu privatnosti svog partnera. Da je bila mišljenja da nije u redu zavirivati u tui mobitel, danas bi zasigurno bila udana, s djecom. I suprugom koji ju vara.

I sad ti budi pametan! Svi mi moramo imati neki djeli sebe koji ne dijelimo s nikim, kako bismo zadrali vlastiti identitet. I svi mi moramo pustiti da naš partner ima isto. Do koje mjere? Je li u redu kopati po neijim depovima, raunalu, mobitelu? Je li u redu provjeravati s kojim je to prijateljima naš dragi bio sino do 2 sata? Je li pošteno oekivati da e nam rei sve što je radio u toku dana? S druge strane, je li u redu skrivati da vodimo dvostruki ivot? Je li u redu imati više od jednog partnera ili partnerice istovremeno?

Poznajem neke parove koji znaju sve lozinke svog partnera, od one za mail do pina kartice tekueg rauna. U svakom trenutku znaju gdje im je partner, s kim i što radi. Sve slobodno vrijeme provode zajedno i negativno reagiraju kad im partner/ica pogleda neku osobu suprotnog spola. Osnova njihovog povjerenja je «neeš imati priliku ni vremena da me prevariš». Kakvo je to povjerenje? Nekako mi to djeluje kao da si u vezi s djetetom, ili psom, koji ne zna razluiti što je u redu a što nije, i koji se ne moe kontrolirati toliko da odoli šarmu osobe koja mu nije partnerica. To je više znak nepovjerenja nego povjerenja. U konanici, to je znak sumnje da smo u vezi sa stabilnom, odraslom, odgovornom osobom koja nas poštuje.

Osim što takve veze zrae nesigurnošu, najvei problem nastaje kad se nešto otkrije. Neki mail, poruka, neka rupa u prii. Kad dohvatimo mobitel našeg dragog, jesmo li stvarno spremne suoiti se s onim što moemo otkriti? Je li naš eludac spreman na to? Hoemo li biti u stanju to probaviti, prekinuti vezu ili oprostiti? Hoemo li moi njega suoiti s otkrivenim i navesti ga da nam kae istinu? Hoemo li moi podnijeti istinu? I kome emo vjerovati? Njemu ili onom gru u elucu koji nam ne da mira?

Djevojka s poetka prie sigurno bi vam savjetovala da dobro razmislite prije nego to zavirite u neto to bi moda trebalo ostati privatno. Ako postoje neke opravdane i realne sumnje, znai da je povjerenje ve narueno, prvenstveno s druge strane. Tako da vas ne treba previe pei savjest zbog zadiranja u tuu privatnost. Samo budite spremne na ono to moete nai i na reakciju u skladu s tim. Prazan eludac se preporua.
Postavljeno 31.05.2011. by Sabina Kova
Broj otvaranja:4049
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.