TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Seks i grad: Komplimenti, komplimenti...
Koliko nam komplimenti utjeu na samopouzdanje? Kako se osjea kad ti netko kae kako si lijepa, kako ti je super frizura, nova haljinica izgleda kao da je raena samo za tebe... Je li ti dan prazan bez komplimenata?

A kakva je situacija u vezi?

Daje li ti dragi komplimente? Trebaju li ti? Ili si jednostavno „prava“ ena koja svu svoju ljepotu vidi, sama izvor svog samopouzdanja? To bi i trebalo biti pravo samopouzdanje, zar ne? OK, svi se osjeamo puno bolje kad nam netko skrene panju na neku sitnicu našeg tijela, izgleda, našeg stila oblaenja, ponašanja, ega god... svima to odgovara. Je li pravo samopouzdanje kad ti netko treba rei da si lijepa da bi ti to i sama uoila?

Dobivaju li neki odjevni predmeti na vanosti zbog toga što se nekom drugom sviaju? Kad biraš što eš obui na sastanak s dekom, prvo eš obui nešto za što ti je rekao da mu je lijepo, da ti dobro stoji, ne? I tako, zahvaljujui neijim rijeima, ak i jedan komad platna dobiva na vanosti. Kako ne bi tek osoba, kako nam ne bi raslo samopouzdanje kad ak i taj predmet, koji nije iv, postaje zanimljiviji, postaje iv ako netko za njega kae kako je baš... poseban.

I ti si posebna, znaš to, zar ne? Naravno, nas generacije osamdeset i nekih filaju sa „lijepa, vedra“... Sve smo mi samosvjesne, na kraju krajeva, sve imamo ogledala oko sebe. Ali... koliko se to što mi vidimo ustvari mijenja pod utjecajem tuih rijei? Kad ti netko u prolazu kae nešto kao „gle debele“, ne osjeamo li se pomalo debelo? Ne zapitamo li se „hm... bih li trebala skiuti koju  kilu?“ Ili to pripišemo samo  lošem danu te neke osobe? Jer, ustvari, to je ono što jest. Svi mi govorimo ono što jesmo, ono što osjeamo u svakom trenutku.

Pogledajte i same sebe. Ako se dobro osjeate, ako ste sretne, zadovoljne, odmorne, ako ste se naspavale i vedre krenule na posao, onda vam je i kolegiina frizura lijepa, onda vam je i onaj cvijet kraj kojeg prolazite svaki dan predivan. I sunce danas prekrasno sija, i nebo je tako plavo... A tri dana prije, kad ste bile onako umorne? Strgane, posvaale se s dekom odmah ujutro, još vas je mama iznervirala na putu do posla jer opet ima neke planove za vas... Niste vidjele da vam se kolegica obojala u plavo i super izgleda. Niste vidjele da je onaj isti cvijet još tad bio procvjetao u svoj svojoj ljepoti. Niste opazile da je sunce i tad jednako sjalo na jednakom nebu. Onaj deko koji vam svaki dan donosi poštu nije bio tako sladak kao danas.

I ustvari, tu se zatvara krug. Ako smo dobro raspoloene, vidimo lijepe stvari i dajemo komplimente, ime utjeemo na dobro raspoloenje drugih. Koji nam, tako dobro raspoloeni, uzvraaju. Što opet die naše raspoloenje. Što nas ini vedrima i dareljivima s komplimentima. 

I vrtimo se u pozitivnom zaaranom krugu. Onaj drugi, negativni, ide na isti nain. Ako vam je dan siv, i u ogledalu je slika siva. Kad smo mrki, ba nitko nee primjetiti kako nam super stoji ta frizura, jer, nee nas ba promatrati. Tako zraimo negativno, i nee nam neka lijepa rije obasjati dan. Ili hoe, zato ne? Ako je netko imun na te nae sive naoale, moe nam ih vrlo lako skinuti, ili barem obojati u ruiasto.

Zato i vi ne biste svaki dan pricnuli malo ruiaste boje u neiji ivot? Pokuajte, vratit e vam se viestruko.
Postavljeno 28.06.2011. by Sabina Kova
Broj otvaranja:4550
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.