TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Seks i grad: Dosjei ex
Svi mi koje se nismo udale za prvog deka imamo neke bive.

I naši sadašnji imaju svoje bivše. Što nije nikakav problem kad ivite npr. u Zagrebu pa ih ne vidite nikad nakon prekida. A mi u manjim sredinama? Mi se svi skupa sreemo, nekad svakodnevno, ovisi kakav nam je raspored. Tako sam došla u situaciju da vjebam aerobic izmeu bivše od sadašnjeg i bivše od bivšeg. Poznajemo se, komuniciramo i tako, to je zapravo bila sasvim ok situacija. Zašto ne popriati s curom koja se znoji pokraj tebe i dijelite muke koje nazivamo zdrav ivot?

Ona manje ugodna je bila kad sam sa sadašnjim srela bivšeg. Muškarci valjda oekuju da su im cure nevine, ili bar ele ivjeti u tom uvjerenju. Ali dobro, sve se to preivi. Pogotovo kad je na tjednoj bazi.

Najzanimljivija situacija mi je bila kad sam s dragim srela njegovu bivšu, najveu ljubav koja ga je brutalno ostavila. Ona je valjda bila znatieljna, pa je došla stajati jako blizu mene i prijatelja, kao ne poznamo se… I dolazi moj dragi i sav se smota. Ništa mu nije bilo jasno, naravno. I zamislite šta napravi! Ne poljubi me za pozdrav! Uh! Cijela je situacija kratko trajala, brzo smo otišli na svoju stranu, ja skupa s ljutnjom i muninom u elucu. Kakav to muškarac ne poljubi curu koju kao jako voli kad je u blizini bivša? I to ne bivša za kojom pati i hoe ju nazad, nego bivša koju ne eli ni gledati. Ili? Da se zamisliš…

I bome sam se zamislila! Negdje u gomili ljutnje i povrijeenosti, izmeu osude i psovki koje je slušao moj zbunjeni deko, izronila je bitna informacija: bivši su s razlogom samo – bivši. Što ne znai da mu nisam napravila scenu (kad smo ostali sami, naravno – nisam zabavljaica za širu publiku). Pa nisam ja neka usputna da me ni ne poljubi samo zato što je tamo neka osoba koja je nekad bila dio njegovog ivota! Taman posla da emo glumiti frendove kad smo njegovoj bivšoj u vidokrugu! Uh! Dobro je završilo na kraju, sad se ona i ja pozdravljamo kad se sretnemo. Skoro da bi mogle i na kavu. Mo'š mislit!

A što biste vi napravile? Mislim, ako je ta neka stara veza odavno gotova, i ako više nema nikakvih osjeaja, ne bi li ta osoba trebala biti kao i svaka druga? I ne bi li mi (i oni) trebale reagirati hladnokrvno, odnosno uope ne reagirati? Je li to ikad mogue? Priznajte, i vi osjeate nešto kad sretnete stare ljubavi, ili kad ujete nešto o njima. Što osjeate? Vraaju li se uspomene na sretne trenutke? Na ono vrijeme kad ste mislile da e trajati vjeno? Ili se vraa bol i gorina prekida?

To valjda ovisi o tome koliko je vremena prošlo od kraja veze. U prvim mjesecima prevladava bol, ljutnja, i sve ono negativno što je i doveo do prekida. A kad rane zacijele, ostaju lijepe uspomene, ak elimo i sreu bivšem.

Kad su odnosi u trenutnoj vezi isti (itaj: znaš tko su mu bivše i znaš da se nisu pokušavali miriti i nešto sitno ostalih detalja dovoljno da shvatiš da nije s tobom samo da bi nju napravio ljubomornom), ne moraš probadati neke ljude pogledom samo zato što su se našli u istoj ulici ili istoj ustanovi kao i ti.

A naši sadašnji? Oni ele sreu što dalje od naših bivših. Nekad i od svojih. I to je u redu, iako nekad neizvedivo. Pa svi moramo ivjeti u sadašnjosti skupa s našom i partnerovom prošlošu. Što nije nimalo teško kad je prošlost rašišena i kad smo stvarno krenuli dalje. Onda moemo i na aerobic s njegovom bivšom, a i nasmiješiti se bez gorine našem bivšem. Sve je to samo ivot.

Postavljeno 18.07.2011. by Sabina Kova
Broj otvaranja:3921
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.