TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Potreba građana
Navike naših građana su vidljive na svakom koraku. Ponašanje unutar našega vlastitog prostora, stana se ne tiče bilo koga. Mi smo gazde svoga prostora.

novi parking u Vukovarskoj

Što se događa u Lipiku sa zajedničkim prostorom, zajedničkim ulicama, trgovimaokolišem? O tome se moramo svi odgovorno brinuti.  O tom prostoru se zajednički moramo brinuti mi građani, kao i gradska uprava i Odjel za graditeljstvo kojem je dano povjerenje da upravljaju našim gradom na našu dobrobit. No tko prema kome treba navike i način življenja usmjeravati? Vječna mijenja i razvoj grada se treba poštivati. No bez zajedničkog djelovanja nema razvoja.


Potrebe građana trebaju ukazivati na pozitivne promjene. Linija sinergije građani- mjesni odbor- gradsko vijeće – gradska uprava je jako isprekidana i skoro da je nema.  To koristi stvaranju blagog kaosa u razvoju grada Lipika. I smišljena je nova „potreba građana“ u nečijoj glavi.  Očituje se u građenju novog parkirališta u Vukovarskoj ulici, još jednog parkirališta. Rješavaju nam problem sa parkiranjem. Više se nećemo morati gurati između dva prazna mjesta, nego tri.  Da imamo osjećaj da živimo u velikom gradu.


Vjerojatno je to već davno prije zacrtano za mnogobrojne stanare zgrade Turističkog ureda,  pa kao: već je planirano. Na stranu to što se opet pogoduje starom meštru „Anti“ da ima direktan ulaz u dvorište, no da se toliko mora podignuti visina parkirališta izlazi iz domene „potrebe građana“.  Tim više što se visinom nagrđuje estetika parkirališta i ruši funkcionalnost pristupa šetnici ispred zgrade i kafića izlazi i iz domene geodezijskog planiranja.
 

No, najveći problem je to što se opet misli istim stilom na potrebe građana:Nema razloga da nam pročelnik planira još jedno parkiralište u Vukovarskoj ulici bez ijednog jedinog drveta na parkiralištu, na bar svako četvrto parkirno mjesto. Sličiti će parkiralištu kod bazena. Očito mu projekt gradnje iz  sredine prošlog stoljeća još stoji na radnom stolu. Vidjeli smo kako se radila rekonstrukcija Udinske ulice. I ovdje se mogao slijediti isti primjer planiranja parkirališta bar sa malo zelenila, drvetom sa krošnjom koja će nam napraviti hlad. Da će se građani pržiti u autima, nije nikoga briga u gradskoj upravi. Gradska garaža kod uprave, posebno za pročelnike i za privatne automobile, koja je podigla buru za vrijeme bivšeg gradonačelnika se svrsihodno koristi. No građanima to pročelnik uskraćuje, ne računajući na našu djecu kojih u tim zgradama i ima najviše.Kako se pokazuje bezobzirnost pročelnika radi malo hlada, pokazuje i zadnja slika u zadnjem broju „Pakračkog lista“. Navikama nema kraja, jer primjera daje puno.


Iz priloženih slika građani Vukovarske ulice upućuju koje im potrebe treba riješiti: parkiralište sa HLADOM i zelenilom !!!!!


Osvježenja ovog ljeta na lipičkim bazenima nema. Izgleda da nam je jedino ostalo da se kuhamo i na parkiralištima. No ovdje prosvjedovati možemo samo sa otvorenim prozorom. Kada vidite pročelnika, otvorite prozor u znak protesta, možda shvati pa otvori vidike i uoči i našu potrebu, građana.Postavljeno 22.07.2012. by citizen
Broj otvaranja:5069
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.