TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
'Nikad ne pitaj zašto', A ZAŠTO?
Vaš dragi je odlučio reći zbogom. Vama, vezi koju ste mjesecima gradili i naravno, svemu što ste zajedno stvorili. Osjećate se slomljeno, skrhano… Ma, onako laički – sje*ano. Da glumite u nekom niskobudžetnom američkom filmu, sada biste sjedili pred TV-om na kojemu bi se vrtjela repriza nekog odvratnog ljubića, vi biste pred sobom držali kantu sladoleda, a oko vas bi bile porazbacane tisuće maramica. Na svu sreću, ovo nije Amerika. Kod nas se puštaju samo reprize akcijskih filmova, a sve i da hoćete, na Arnolda ne možete plakati. Osim toga, kod nas se sladoledi ne kupuju na kante nego na kutije (a i te već spomenute su, naravno, preskupe). O maramicama ne želim.

 

Jedino što u takvom trenutku želite je znati razlog zbog kojega je sve moralo završiti. Na žalost, draga moja, moram te razočarati. Od njega teško da ćeš čuti još koji slučajni „Bok!“ na školskom hodniku dobačen mimo desetaka drugih lica (zbog kojih ni nećeš biti sigurna da je bio upućen vama). Vidite, stvar je u tome da dečki kažu točno što misle. Nema dubljeg značenja. Ako vas je dragi obavijestio da ćete dobiti jednostavan poklon za rođendan – točno to ćete i dobiti.

Ah, slatka idealizacijo – majko svih patnji!

Nikada, ali nikada, nemojte se pitati „Zašto?!“… To je najgora moguća stvar za učiniti. Odgovor nećete dobiti, a jedino što ćete uspjeti je izgubiti živce, razum i pamet na dečka kojemu, očigledno, uopće nije stalo. Ne radi se toliko o tome da mu uopće nije bilo stalo, vjerojatno jest. Radi se o tome da u određenom vremenskom periodu dvije sretne, zaljubljene i suđene osobe postaju malo manje sretne, zaljubljene i suđene. I tada, on odluči potražiti neku koja bi mu mogla biti „suđenija“ od vas. Nemojte mu to uzeti za zlo. Razlozi prekida su različiti i često u njegovoj glavi čine smislenu cjelinu. Naravno, u njegovoj glavi i trčanje za loptom ima smisla…

Nakon određenog vremena (koje će se činiti kao vječnost), vi ćete shvatiti da postoji onaj drugi slatki mali koji ide…ma da, ide treći. Gdje? Niste sigurni, ali viđate ga u gradu. Čini se dobar, zar ne? Ima lijepe oči, a ni tijelo nije za baciti… I dok tako promatrate novi predmet vaše čežnje činit će se besmislenom ona silna patnja prouzrokovana odlaskom onog… Kako se uopće zvao?

Željela sam reći samo da je ljubav zeznuta. U vezama koje ne funkcioniraju često preskačete, preskačete, preskačete dozlaboga (preko svađa, riječi i fraza koje vam se ne sviđaju)… Poput onih prastarih jukeboxa iz 1950. godine koje bi svoje pokvarene ploče oduvijek vraćale na početak. A patnja vam je baš to. Vraćanje na početak. Pokvarene ploče ste oduvijek razbijali, po čemu bi sada ovo bilo različito? Ja ti, draga, nudim čekić!
Postavljeno 08.01.2008. by Ivona Namjesnik
Broj otvaranja:5185
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.