TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Rekreacija u našem malom gradu Pakracu

Svatko ima nekakav hobi; bicikli, nogomet, rukomet, košarka, kuglanje itd.

Ja ću odabrati meni najzanimljiviju i čini mi se najpopularniju atrakciju u našem gradu Pakracu, ali također i Lipiku - biciklizam!


Počeli su se okupljati mladi ali i stariji oko tog zanimljivog, ali i dosta opasnog sporta. To zanimanje i znatiželja potaknulo je ljude da osnuju BK Titan.

Najviše mojih vršnjaka vozi bicikl. Prije su to bile samo lagane vožnje po gradu ali sada su si neki kupili opremu i spuštaju se po šumi.

Prošle godine biciklistima je najzanimljiviji bio, ne baš u najboljem stanju, skate park u dvorištu kod stare škole, no zbog neprimjerenog ponašanja i nenošenja biciklističke opreme bilo je malih ali ne strašnih ozljeda i zbog toga je to propalo. Jedino mjesto gdje se biciklisti mogu otići voziti je Omanovac.

BK Titan je organizirao skoro svake nedjelje traktor koji bi odvozio bicikle i bicikliste do vrha, a zatim bi se oni s užitkom i uzbuđenjem spuštali. Posjećivali su ih i biciklisti iz Slavonskog Broda, Zagreba i Vinkovaca. Svi koji su dosad dolazili u goste nisu imali nikakvih primjedbi. Nadajmo se da će tako i ostati.

Moje društvo uvijek ima o čemu pričati; o tome tko je kupio kakav bicikl, da li je netko nešto novo na njega stavio ili promijenio, i tako te priče traju dugo.

Sigurno mnogi nisu za to čuli, ali u Dobrovcu je napravljen dirt (skokovi). Napravili su ga moji prijatelji koji su imali želju skakati i pokušati naučiti nekakve nove trikove. Bilo je tu i malih ozljeda, ali ništa strašno. To je isto bilo mjesto gdje su se okupljali biciklisti, a i dan danas je! Neki su bili toliko oduševljeni da su se i ponudili da pomognu i svaki dan su dolazili raditi i jedva su čekali da sve bude gotovo, a nekima kada smo to spomenuli, okretali su očima i prenemagali se kao da je na kraju svijeta.

Ja npr. niti skačem niti se time baš bavim ali skoro dva ili tri puta tjedno odem biciklom. Još samo da spomenem Kalvariju. Nekima kojima je malo dalje otići na Omanovac mogu otići na Kalvariju i voziti se. Moram napomenuti da ničega toga ne bi bilo da neki članovi kluba nisu marljivo skoro svaki dan radili, a rade to samo zato što ih to jako zanima i žele se time baviti. Ako je nekoga ovo zanimalo a nije imao inspiracije ili hrabrosti da se počne baviti time neka ga ovo potakne na početak bavljenja ovim opasnim, ali jako zanimljivim sportom. Vrijedi probati, nemate u čemu pogriješiti!

 


Postavljeno 17.01.2008. by Ena Hodak
Broj otvaranja:5254
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.