TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Koliko nam danas znači Valentinovo?
«Ljubav je jedina stvar koja se umnožava kada se dijeli...»

Slušam na jednoj radio stanici ovu mudru izreku, koja je ujedno i reklama za jedan zagrebački restoran. A povodom čega?
Povodom Valentinova, dakako…

No, prije nego počnem, da zaželim svim Valentinama i Valentinima sretan imendan!

A sada, da se osvrnem na taj blagdan zaljubljenih, jedino vrijeme u godini kada se, izuzev božićnih blagdana, spominje ljubav, važnost zajedništva, kada se reklamiraju restorani, wellness centri, jeftina putovanja u romantičnu Veneciju, last minute ponude u Međimurje i slično...
Vrijeme je to kada čak i parfumerije imaju popuste za zaljubljene, u slučaju da za svoju srodnu dušu ne uspijete naći prikladan i nadasve originalan poklon, pa eto jedan parfem više ili manje, pa još ako birate neki iznad 250 kuna, prodavačica će vam s osmjehom osim računa, tutnut u ruke i srcoliku Milku.
Da me krivo ne shvatite: lijepo je darivati, lijepo je biti darivan, ali ružno je kada se iz svega toga napravi fama – tresla se brda, rodio se miš – ukratko rečeno.
Tako se već nekoliko dana vrte reklame o popustima u trgovačkim centrima, popustima na aute ( kakve to samo veze sa Valentinovom ima, pitam se? ), a sve vrišti: «Kupi me!».
Danas trgovci iskorištavaju svaki blagdan za poticanje potrošnje i pretvaranja one topline i ljubavi u novac.
Vratim se u mislima nekoliko godina unazad. Sjetim se kako su nas u osnovnoj školi dječaci iz razreda tretirali kao kraljice. I to sve četiri godine. Svaka cura je, bez obzira kakva bila, na Valentinovo dobila ružu ili karanfil i ledeni čaj u tetrapaku. Sad mi to sjećanje izmami osmjeh na usne, pogotovo taj ledeni čaj u tetrapaku koji je košta 2 i pol kune, ali su se dečki, bez obzira na sve, tjednima prije dogovarali što će i kako će, a da ženski dio razreda to ne sazna.
A i nama curama je isto bilo zabavno, poslaganima jedna do druge, u tuđim hlačama, skrivajući se pod kišobranima, tako da su nam samo noge virile, dok su dječaci morali pogađati koja se cura nalazi ispod kojeg kišobrana… I naravno, onaj koji bi pogodio od prve, imao je pravo na jedan ples s dotičnom damom.
I moram vam priznati da mi fali to. Nekako, sad smo već «veliki», većina je već u vezi i planduje što kupiti svojoj drugoj polovici, tako da se ta tradicija prekinula.
A gledam sad na što spada taj 14. veljače: na povećan broj samoubojstava, na zanemarivanje samaca, baj d vej, ako niste znali, 13. veljače je Dan odljubljenih, ljubav se pokušava rasplamsati uz ljubavne balade i laganice, uz drečava srca i cmizdrave porukice. Dosad sam svako Valentinovo dočekivala sa nemirom jer sam baš ja bila ta koja nije sudjelovala u onim razgovorima «A što da mu kupim za Valentinovo?»
I dok su tako neke odjenule svoje dečke od glave do pete u valentinovske poklone, ja sam maštala o romantičnim večericama, uz lagane zvuke gitare – slobodno me nazovite patetičnom i romantičnom – o finom desertu od mente, što se lagano topi i hladi nepce, o crvenoj haljini bez naramenica i čaši šampanjca.
A sada, ovo Valentinovo mi se čini kao i svaki drugi dan – prvi put u životu. Ne zato što sam mali muškomrzac, ne dao Bog većeg zla od toga, ne niti zato što sam «luda» za materijalnim, već zato što sam shvatila da Valentinovo nije ograničeno na 14. veljače.
Čemu forsirati osjećaje, izmišljati toplu vodu i prisjetiti se jedan dan u godini da ipak volite, ludo volite, kad to možete učiniti i usred srpnja ili prosinca?
I zato...Volite se kao da vam je svaki dan 14. veljača, ne dopustite da vas zavara taj sjajan kič i crvena srdašca, medeki i ljubavne svijeće u staklenim čašama, popusti na automobile...
Dovoljno je da odete do videoteke, podignete najdražu romantičnu komediju, smjestite se ispod dekice sa svojom najdražom polovicom i pustite koju suzu u njegovom zagrljaju...

Sretno Valentinovo, te puno ljubavi i seksa želi vam Jamey.
Postavljeno 14.02.2007. by Ivana Mađaroši
Broj otvaranja:4188
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.