TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Neprolazna ljepota
Savjeti za ljepotu:

Za atraktivne usne, govorite ljubazno.
Za divne oi, pronaite (vidite) ono to je dobro u ljudima.
Za dobru liniju, dijelite hranu sa gladnim.
Za lijepu kosu, dozvolite djeci da provlae svoje prste jednom dnevno kroz nju.
Za dobro dranje, hodajte sa znanjem da nikada niste sami.
Ljudi ak vie nego stvari, trebaju obnavljanje, oivljavanje, potvrivanje, prosuivanje; nikada ne odbacuj nikoga.
Zapamtite ukoliko vam ikada treba pomo, nai ete je na krajevima svake od vaih ruku.
Kada odrastete, otkrit ete da imate dvije ruke: jednu da pomognete sebi, a drugu da pomognete drugima.
Ljepota ene nije u odjei koju nosi, njenoj figuri ili frizuri.
Ljepota ene se ogleda u njenim oima, jer su ona vrata njenog srca, mjesto gdje ljubav poiva.
Ljepota ene nije u njenoj vanjtini, nego se prava ljepota ene oituje u njenoj dui.
To je panja koju ona nesebino prua, ljubav koju ona pokazuje.
Ljepota ene se poveava kako godine prolaze.

Ovo je izrekla jedna, barem meni, od najljepih ena ikada: Audrey Hepburn.
Znate to mi je glupo?
Kad upoznate neku osobu i sad, naravno, kasnije vas pitaju za impresije: Kakav je? Jel ti se svia? I svi spominju izgled. Zar je to danas tako vano? Zar je vama u ovome trenutku vano to ja imam na sebi, kakve su mi boje oi ili kakva mi je kosa? Vjerojatno vam nita ne bi promijenilo ivot, ako kaem da imam plave oi i smeu kovravu kosu. Takvih opisa je na tisue i emu se onda zamarati time? Niti je meni vano jeste li vi, koji me itate niski, zdepasti ili imate punu facu pritia ili ste zgodni, visoki i ugodne vanjtine.

Vana je dua. Vano je ono to ovjek krije u sebi, to izlazi iz njega kad progovori.
O emu razmilja, kakvi su mu stavovi, kako se ophodi prema drugima.
No, danas, esto nailazim na taj primitivizam koji uzdie samo tu ljepotu. Prolaznu ljepotu. Koja zahvaljujui Botoxima, silikonima i zatezanjima, pokazuje svoje posljedice. Zar je nama ljudima toliko vana vanjtina?

Uvjerit u vas da je, na vlastitom primjeru.
Jer da sama nisam prola tu fazu, ne bih vam sada mogla pisati o tome.
Dakle
Ima tome dogaaju ve tri godine, kak se zbio. Sjeam se da sam taman krenula u srednju kolu i tako, jednog popodneva, bilo mi dosadno, ja otila na teletext, znate da ima stranica za dopisivanje. I nita, gledam ja ponuene oglase, kad mi zapne jedan za oko. Volim romantine etnje u prirodi. Ja gotova. Ve si u mislima zamislim visokog plavog deka, sa blagim zelenim oima, zavidnog tijela kako sjedi sa mnom u parku i ita mi poeziju.

I nita, poaljem ja pismo, deko odgovori, skuimo se da nam se starci poznaju, da on ima baku u Pakracu i da povremeno zna doi. I tako, dogovorimo se za susret. A veer prije tog sudbonosnog susreta, ispitivala ja njega to voli, kakve mu se cure sviaju, neka mi barem otkrije kako izgleda. I napie on da je visok, da ima smee oi i crnu kosu, koju puta, slua stari rock, neka je vrsta alternativca I tako, da vam priznam, prelo je to u mali flert Ne mogu ja doekat idue jutro. Zbigecala se, oprala kosu i sva vesela izlazim, kad meni viu starci neka se ne veselim previe, da se ne bih razoarala.

Ma, ta vi znate, mislim ja u sebi, to je fatalistiki, predodreeno, taj deko je moja srodna dua.

urim se ja, da stignem na taj sastanak, ono, zamiljam uvodnu scenu, ja mu skaem u zagrljaj, a on onako visok, u konoj jakni i sa tim blagim pogledom Meutim, te misli prekida pravi realan ovjek, tj. deko, ta stoji nasuprot mene i prua mi ruku.
Na prvi pogled je udan.
Crn, visok da, ali lice mu nekako odudara od svih onih ta sam dosad zamiljala. U ruci dri cigaretu, obuen u neki udni maslinastozeleni kaput, sav jednom rijeju nezgrapan. Moje matarije i sanjarije padaju u vodu. I poklapa ih puna kanta leda.
On se ugodno iznenadio i tako, iduih sat vremena smo proveli etajui se po gradu. A ja sam mu samo pripisivala minuse: pui cigaretu za cigaretom, ima udan glas, nekako me udno gleda, a i ta kosa, zar se to zove putanje kose, pa samo mu je malo prenarasla i otila u irinu, a umjesto da me odvede u neki kafi, sat vremena se jo smrzavamo u parku na klupici priajui o svemu i svaemu.
Jedino ta pozitivno zakljuujem jest da smo se lijepo ispriali.
Dolazim kui sva pokisla. Starci pitaju ta je, ja objanjavam pritom primjeujui cerek na njihovim licima.
I pogled A-lijepo-smo-ti-rekli

Prolazi tjedan dana. Ne elim mu se javiti, stid me zbog svih onih poruka, bezazlenog flerta, ljutim se sama na sebe ta sam si dopustila kojekakve matarije, odbijam odgovarati na SMS-ove..

Prolazi mjesec dana. I Nova godina.
Stie estitka za Novu Godinu, od njega.
Shvaam da sam bila u krivu. Nitko mi dosad nije poslao estitku na takav nain.
Ovaj put mu se javljam, zahvaljujem se i tu poinje nae prijateljstvo. Koje traje i dan danas. On mi je najbolji frend, zna sve o meni i ne zna koliko sam se puta samo pokajala ta sam ga procijenila po izgledu. I bez obzira ta se esto posvaamo, ja znam da e jedno od nas dvoje prije ili kasnije popustit i da e se javiti. To mi je bilo jedno veliko ivotno iskustvo.

Zato od tada vie ne procjenjujem ljude po izgledu i izbjegavam odgovoriti na pitanje: Jel ti se svia? Mislim, fiziki?

No, kad me pitaju Kakav je tko?, ja u vrlo rado ponuditi koji pozitivan odgovor: razmilja pozitivno, ima slian stav, ne voli to i to, karizmatian je i kak bi Englezi rekli gentle Ne znam zato, ali ne mogu prevesti tu rije na hrvatski, moda rijeju, topao je, ali bi me veina krivo shvatila, jer mislim na onaj osjeaj topline, kad s nekim pria, pa osjeti da nije ukoen, nego, na neki nain osjeti blagost u gestama, pogledu

I mrzim kad mene procjenjuju zbog nekih karakteristika da sam glupa, jer obino je danas ustaljeno pravilo da beauty dolazi u paketu sa stupid ( opet ne mogu nai pravu rije, ne zamjerite ), a smart sa ugly

Sad opet, da se ne izrazim krivo, da ne pomislite da nosom param oblake, ne smatram ja sebe nekom ljepoticom niti mi je to ikada pomoglo u teim ivotnim situacijama, ali priznati moram da osobe sa ugodnom vanjtinom, licem koje se pamti zbog nekih detalja, djeluju simpatinije.
No, nemojte se zavarati kao ja. Dopustite svome novom sugovorniku neka neto i kae, pa ga onda procijenite.
Pogledajte mu u oi. U duu.

Vaa Jamey
Postavljeno 23.03.2007. by Ivana Maaroši
Broj otvaranja:5017
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.