TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Kako li se samo usudila gađati Sinatru pepeljarom?
Jedan poznanik na blogu je nedavno osudio Avu Gardner što je Sinatru gađala pepeljarom. Evo jedne koju ja osuđujem. Danas sam opet dva sata ispijala kavu u kafiću. Ovaj put nisam kao obično u sebi osjećala grižnju savjesti da danas moram napraviti toliko stvari, a ja sam opet po cijele dane na kavi, jer sam pozorno slušala svog prijatelja iz srednje škole i uporno se trudila savjetovati mu nešto jer je njega njegova 'Ava Gardner' pogodila pepeljarom.


Ava Gardner
On je, mogu komotno reći, najinteligentnija osoba moje generacije, s ogromnim znanjem opće kulture. Prije dvije godine zaljubio se, mogu komotno reći, u najneinteligentniju osobu moje generacije s nepostojećim znanjem iz opće kulture (sjećam se samo kako joj je raska u trećem srednje na ploči crtala kartu Hrvatske i objašnjavala gdje su Plitvička jezera, a ona cijeli život živi u Zagrebu). Ona je također fizički prekrasna, savršenih crta lica, dubokih, velikih očiju, zubi za reklamu, mršavica, a opet ima je gdje je treba, sve u svemu; zaista izgleda kao s naslovnice. Ona u svom životu nema niti jedan dublji odnos (ni s roditeljima, sestrom, prijateljicom, dečkom). Ona je potpuno bezglava osoba koja nema u životu ništa drugo osim izvršavanja obveza, kavi, izlazaka, iskorištavanja svih na sve moguće načine i životni cilj joj je udati se za bogataša. Ne biste vjerovali ali ja ju znam i na svakom testu bi se pravila da te ne čuje kad ju nešto pitaš, a kad je njoj nešto trebalo ti si joj najbolja prijateljica. Svi smo mi mislili da je on zaslijepljen njenom ljepotom. No zaslijepljenost ljepotom ne traje godinu dana koliko su oni bili zajedno ili još godinu, nakon što ga je nemilosrdno spucala, koju je on propatio. Danas mi je ispričao kako je zbog nje dotakao dno. To smo svi koji ga znamo vidjeli. Tri mjeseca koje se nisu čuli on se nije trijeznio i jedini smisao svakog dana bio mu je izdržati da joj se ne javi, to je smatrao uspjehom. Pao je godinu na fakultetu koji je upisao zbog nje da bi živjeli zajedno. Kad ti se desi takva ljubav koja je iznad ikakvog okretanja leđa da bi on trčao za tobom (kao što ona radi) ne postoji ponos ili nešto što ne bi učinio za tu osobu.


Ona me zvala ovaj vikend van. U početku je bilo sve ok, zezancija, ja sam ionako inertna na osobe koje mi ništa ne znače u životu, te su mi samo za ubijanje slobodnog vremena. Onda mi je u pet ujutro jako diglo tlak što sam zbog nje završila na narodnjacima (kojoj su oni savršenstvo glazbe kao meni Chopen), gdje ona skakuće na svaku pjesmu kojoj je poanta da joj kupi zlato i dijamante. Sjetim se mog inteligentnog prijatelja, koji za razliku od nje zna neke životne vrijednosti, kojeg jako cijenim kao individuu, koji sjedi doma pijan i razmišlja već o milijuntom filmu s njom. Onda popizdim od svoje dvoličnosti nakon što mi ona opet kaže nešto glupasto i nesmisleno forsirajući me da vrtim guzicom u 6 ujutro pred hrpom pijanih primitivaca (čast rijetkim iznimkama) da bi ih napalila, pa mi pukne film i demonstrativno odem doma. Pošaljem joj poruku da je dogovor bio bez narodnjaka, da neka si nađe nekog da joj kupi narodnjačke dijamante, a normalne ljude poput mog prijatelja pusti na miru i da ja takve kao ona nazivam 'jebala bi se da joj ne uđe'. Danas zbog grižnje savjesti odlazim na tu kavu da bih pomogla mom prijatelju da se otarasi te sponzoruše zbog koje se već godinu dana otkad su prekinuli nije nasmiješio. Dala sam mu milijun savjeta, pokušavala mu otvoriti oči koliko se ponižava i koliko ga ona ne ferma. Shvatila sam da on to sve zna i da si ne može pomoći. On se prvi put zaljubio. Zbog nje je ostavio curu s kojom je prije nje hodao 5 godina, preselio, otpilio sve prijatelje. Sada je alkoholičar. Ja sam popila kavu pa sok. On kavu pa šest pelina. Sve me saslušao, zaključio da sam u pravu. Cijelo vrijeme je gledao van da vidi da li će ona proći. Rekao mi je da si ne može pomoći. Shvatila sam da mu ja ne mogu pomoći i da si on ne zna pomoći. Treba mu stručna osoba. Sumnjam da bi mu i ona pomogla da sam ne shvati da treba pomoć.


Nakon te kave u busu sam zamišljala kako ju gušim golim rukama. Onda sam odustala jer ona ne bi niti to shvatila, prenizak kvocijent inteligencije. Onda mi je neka baba digla tlak kad sam joj se ustala, već je bilo šest popodne, nisam jela cijeli dan, umorna sam, cijeli dan na faxu, zadnje predavanje računovodstvo, a ona stavi vrećicu na sjedalo. Onda sam babu u glavi gušila dok nije došla moja stanica. Došla doma, upalila komp da izbacim gnjev, papala, popušila pol kutije za inspiraciju. Sad ću i vas ugušiti ako vam se ne sviđa moj tekst. Ma šalim se, još koji yamb s cimericama, spavanac, pa sutra nove kave i grižnja savjesti jer moram učiti. Kako li je život relativan. Jadan Sinatra.
Postavljeno 28.03.2007. by Vlatka Barčan
Broj otvaranja:4010
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.