TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Žene, muškarci i nogomet
Živimo u vremenu kada čovjek iz dana u dan sve više napreduje, čime mu se, naravno, skroz premeću nekakva pitanja po glavi.
Od onih «usputnih» ekoloških pitanja o zagađivanju Zemlje, širenju svjetske globalizacije, pa sve do onog «temeljnog» i «egzistencijalnog» pitanja na koje još uvijek pokušavam naći odgovor: Zašto muškarci vole MUŠKI nogomet?

Mislim, sasvim je razumljivo da se ženu pita zašto voli muški nogomet, ta koja žena neće barem jednom baciti pogled na TV ekran ako na njemu Cristiano Ronaldo upravo pretrčava nogometno igralište?
Ali, muškarci…
Pa, evo, da navedem neke od razloga kojima muškarci objašnjavaju zašto im je muški nogomet draži od ženskog roda:
1) Zato što su žene koma u bilo kojem sportu.
Imam samo jedan odgovor: vaša djevojka.

2) Želja za natjecanjem.
Da vas pitam nešto: što vi imate od pobjede, recimo suparničke ekipe za koju ste 99% bili sigurni da će izgubiti? Em su vam u*ebani svi na kladionici uloženi novci i moguć dobitak, em ste poslije svakog poraza u*ebani, tuga se «liječi» u alkoholu, a dan nakon toga imate SAMO mamurluk i još veću depresiju, dobro, nazovimo to «depresijom».
O ženama da se ne priča. Ako «mali» nije dao gol, «mala» će dat. E, figu. Među nama, nije to ni prva ni zadnja «suša», zar ne?
Tek tada počinje želja za natjecanjem. Kako vratiti «malu» nazad. :O)

3) Želja za pobjedom.
Ajde, to je već malčice razumljivo. Isto kao i kad žena ode u shopping, pa se želi natjecati s ostalim ženama, koja će se prije dočepati one prekrasne ružičaste majice na sniženju. To bi vjerojatno bilo ravno golu u mrežu ponajboljeg svjetskog vratara.
Među nama, tu je i želja da napokon zabijete i svoj «gol». Ali, «mala» je ljuta, a iduće finale Lige Prvaka tek za godinu dana.

4) Suparništvo.
E, ovo je već opasno područje. Dok ste vi psovali Milanove igrače i suca koji je na njihovoj strani, «mala» se morala snaći... Jebiga, vrijeme je novac, novac je život, a život je prekratak za sjedenje pred TV-om... Suparništvo počinje, pogotovo ako vam je najbolji kompanjon bajker, pa ne prati nogomet.
5) Pripadnost grupi.
To svakako stiže za ovim suparništvom. Petak navečer, muška ekipa se skupila, osjećate se da pripadate grupi – samaca. Ali, niste sami. Tu je boca piva, flaša vina i dobra stara tekma. A «mala» je negdje u Gorskom Kotaru, vozi se na plavi Jadran i boli ju kesa koje nema za vaš mamurluk i pripadnost grupi. Što ste tražili, dobili ste.

6) Izbacivanje agresije.
O, apsolutno. Milan pobijedio, «malu» ste izgubili, alkohol ispario, jedino što sad preostaje jest – glavu o zid.

No, ako ste se sad nabrijali na ovaj moj tekst i negdje u sebi mi psujete sve po spisku, pitate se kako se ovakvo balavo, maloljetno derište usudi nešto pisati protiv nogometa i toga kako je on ipak najvažnija stvar na svijetu, moram vas razočarati.

Ovakav scenarij bi bio da nema vaše nježnije polovice. Da nema «one male» koja će progutat sve svoje želje i udovoljit vam tako što će vas ostavit da uživate u utakmici. Ipak je ona ta glavna OSOBA, ne STVAR na svijetu koja će vas tješit nakon poraza Manchestera, mada će vam to polovično biti i izlika da zabijete svoj «osobni gol». Želju za pobjedom i natjecanjem ćete utažiti, poraz preboliti, a «malu» zadržati.

I više cijeniti, nadam se.

:O)
Postavljeno 23.04.2007. by Ivana Mađaroši
Broj otvaranja:6726
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.