TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Vijesti - TD list 2.broj
Proitajte kratke vijesti objavljenje u lipanjskom broju TAKOdobrog lista.

Profesori, sram vas bilo!
Maturalna veera 35. generacije maturanata pakrake gimnazije odrana je poetkom lipnja u restoranu na bazenima u Lipiku. Svi se slau da je to bila predivna veer koje e se zauvijek sjeati. Jedinu mrlju na cijelu veer ostavili su mnogi pozvani profesori koji se nisu udostojili pojaviti na veeri. Da li su time pokazali koliko zapravo cijene uenike i kolu u kojoj predaju?(D.I.)

Ljetna kola nogometa
Drugu godinu za redom Nogometni klub Lipik organizira nogometni kamp za djeake i djevojice od 7 do 16 godina. Kamp e trajati od 23. lipnja do 8. srpnja . Treninzi e se odravati dva puta dnevno na stadionu NK "Lipik". Polaznike oekuju i dodatni sadraji poput odlazaka na bazene i izleta. "Prole godine u kampu je sudjelovalo 90 djece pa se i sada nadamo tako dobrom odazivu. Kako je iza nas jedna godina iskustva, ovo ljeto e zasigurno biti na vioj razini", rekao je voditelj kampa Tomislav Kuilek.(D.I.)

Lipik najbolji u Slavoniji
Djeji dom iz Lipika pobjednik je sportskih natjecanja djejih domova Slavonije.

Nakon sportskih natjecanja u koarci, stolnom tenisu, plivanju, odbojci, tranju i nogometu, Lipik je zauzeo prvo mjesto ispred Vinkovaca, Osijeka i Slavonskog Broda.
Ove godine Lipik je ostvario uvjerljivu prednost ispred drugoplasiranih Vinkovaca, od ak 32 boda. Takoer, ove godine djeca Djejeg doma Lipik treu godinu za redom osvojila su prva mjesta u koarci i stolnom tenisu te po prvi put i prvo mjesto u tranju. Koarkaka ekipa djevojaka treu godinu za redom odigrala je bez poraza, a to je isto uspjelo drugu godinu za redom i mukoj odbojkakoj ekipi.

Sportski susreti su zapoeli 1999. godine i od tada se redovito odravaju, a organizirani su tako da se u svakom gradu djeca natjeu u odreenim sportovima pa se tako u Lipiku krajem listopada igrala koarka i stolni tenis, u Osijeku je poetkom oujka na rasporedu bilo plivanje, Vinkovci su krajem travnja ugostili odbojkaice i odbojkae, dok su zavrne igre u tranju i nogometu odrane 1. lipnja u Slavonskom Brodu gdje je Lipik proglaen najboljim Domom u sportskoj sezoni 2006/2007. (I.P.)

Profesoru Brkaiu nevieni pljesak
kolske "vlasti" okupile su devet razreda maturanata Srednje kole Pakrac u Gradskoj portskoj dvorani zadnji dan njihovog srednjokolskog obrazovanja. Oprotajni govor u ime kole odrao je prof. imi, a zanimljivo je da se ravnatelj nije ukazao. Najgromoglasniji i najdui pljesak cijelog dogaaja, koji nije jenjavao niti jednog trenutaka dok je drao govor, dobio je prof. arko Brkai. Zato, to e ostati nerazjanjena misterija. Nakon bogatog programa u dvorani maturanti su se uputili u nove pobjede, osvajanja i dokazivanja na proslavu ludog dana. Svaki razred na svoju stranu. Tajne lokacije vam neemo odati, ali emo vam priapnuti da je bilo ludo, pijano i nezaboravno. (L.LJ.)

Jo dva pianina za budue virtuoze
Hvale vrijedna akcija Pianino za Pakrac koju je pokrenula zagrebaka pijanistica i profesorica anina Bili vidjevi apel OG Pakrac na njihovoj web stranici za nabavu sedam pianina u svrhu poboljanja nastave klavira, napreduje strelovitom brzinom. Akcija traje dva mjeseca, a u tom razdoblju je koncertima u Zagrebu, koji se preko ljeta sele na more, prikupljeno 31 649, 36 kuna i donirana su dva pianina. Oni su poetkom lipnja dovezeni u Osnovnu glazbenu kolu, a kako nam je rekla ravnateljica Alfreda Petani Grafina, i vie je nego zadovoljna razvojem akcije, te se nada da e se ovim inom poveati i broj zainteresirane djece za sviranje klavira, ali i radnih mjesta iju suglasnost ipak mora dati Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. (I.M.)

Postavljeno 30.06.2007. by Dejan Ilii
Broj otvaranja:6453
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.